Obsežne kontrole vida

Oči so eden naših najpomembnejših čutilnih organov, saj z njimi zaznavamo 80% informacij in sveta okoli sebe. Da bi ohranili dober in jasen vid, priporočamo čim bolj redne preventivne meritve dioptrije. Simptomi težav z očmi in vidom pogosto niso očitni, na takih pregledih pa se to zlahka ugotovi.

Na preventivnih meritvah dioptrije se ne ugotavlja samo dioptrije, temveč se o očeh pridobi veliko informacij, pomembnih za njihovo zdravje.

Meritev se prične s pogovorom, pridobivanjem osnovnih podatkov o pacientu in njegovih težavah, nato se preveri dioptrija v že obstoječih očalih. Preveri se tudi vrednost dioptrije z avtorefraktometrom, sledi preverjanje vida z metodo branja vse manjših črk na daleč in blizu, s primerno korekcijo glede na ostrino vida. 

Z biomikroskopom se pregleda zdravje celotnega očesa; tak pregled služi tudi za priporočilo za vrsto kontaktnih leč. S posebnimi pregledi ugotovimo, kako gibljive so vaše oči (očesne mišice), kakšna je vaša sposobnost fokusiranja, kakšno je vaše vidno polje. Vrsta pregleda ustreza potrebam pacienta, zato se opravi pregled glede na stanje vaših oči, vida in glede na vaše potrebe.

Naročite se na BREZPLAČNO meritev dioptrije zdaj!

V vseh naših imamo tudi napravo Visioffice. S to napravo določimo vašo očesno kodo. Očesna koda je skupek podatkov vašega očesa, ki so pomembni za izdelavo očal po meri. Podatke o vašem očesu pošljemo proizvajalcu leč, ki po meri za vas izdela očalni leči. 

To so prva stekla, ki upoštevajo prevlado enega očesa, poleg tega pa upoštevajo še fiziološke razlike med očesoma, dioptrijo in zenično razdaljo s čimer se binakularno vidno polje poveča in izboljša do 50%. To je zlasti primerno za ljudi, ki imajo zelo različni dioptriji na levem in desnem očesu.